Nutthachai Pongprasert
Academic Position : Associate Professor
Tel. : (+66)2-470-7734
Email : nutthachai.pon@kmutt.ac.th
Research Interests
Education
Ph.D. (Agricultural science), University of Tsukuba, Japan
Recent Publications
- Pongprasert, N. ; Wongs-Aree, C. ; Uthairatanakij, A. ; Srilaong, V. ; Phornvillay, S., A 2019 “Exogenous putrescine treatment delays chilling injury in okra pod (Abelmoschus esculentus) stored at low storage temperature” Scientia Horticulturae Volume 256 , Article number 108550
- วาริช ศรีละออง, พนิดา บุญฤทธิ์ธงไชย, ผ่องเพ็ญ จิตอารีย์รัตน์, ณัฐชัย พงษ์ประเสริฐ, 2561, “Effect of 4-Hexylresocinol and Ascorbicacid on Enzymatic Browning Reduction and Vitamin C Content of Fresh – cut Green Apple”, การประชุมวิชาการของมหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ ครั้งที่ 56 , 30 มกราคม 2561-2 กุมภาพันธ์ 2561, มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์, จ.กรุงเทพ, ไทย, หน้า 629-631.
- Opio, P; Jitareerat, P ; Pongprasert, N ; Wongs-Aree, C ; Suzuki, Y ; Srilaong, V 2017 “Efficacy of hot water immersion on lime (Citrus auranifolia, Swingle cv. Paan) fruit packed with ethanol vapor in delaying chlorophyll catabolism” SCIENTIA HORTICULTURAE Volume: 224 Pages: 258-264
- Javier Vera, Nutthachi Pongprasert, Varit Srilaong, Pongphen Jitareerat and Panida Boonyaritthongchai, 2560, “Color changes inhibition by effect of 1-Methylcyclopropene Microbubbles in Dragon fruit”,การประชุมวิชาการวิทยาการหลังการเก็บเกี่ยวแห่งชาติ ครั้งที่ 15, 13 กรกฎาคม 2560 – 14 กรกฏาคา 2560 , โรงแรมอวานีขอนแก่นโฮเทล แอนคอนเวนชันเซ็นเตอร์,จ.ขอนแก่น, หน้า 50 (ภาคบรรยาย)
- Lekkham, P., Srilaong V., Pongprasert, N., Kondo, S. Anthocyanin concentration and antioxidative activity in light-emitting diode (LED)-treated apples in a greenhouse environmental control system. Fruits, 2016, vol. 71(5), p. 269-274
- Kaewsuksaeng, S., Tatmala, N, Srilaong, V. and Pongprasert, N., 2015, Postharvest heat treatment dalays chlorophyll degradation and maintain quality in Thai lime (Citrus aurantifolia Swingle cv. Paan) fruit, Postharvest Biology and Technology. 100:1-7