Nutthachai Pongprasert


Academic Position : Associate Professor

Tel. : (+66)2-470-7734

Email : nutthachai.pon@kmutt.ac.th

Research Interests

Education

Ph.D. (Agricultural science), University of Tsukuba, Japan

Recent Publications

  1. Pongprasert, N. ; Wongs-Aree, C. ; Uthairatanakij, A. ; Srilaong, V. ; Phornvillay, S., A 2019 “Exogenous putrescine treatment delays chilling injury in okra pod (Abelmoschus esculentus) stored at low storage temperature” Scientia Horticulturae Volume 256 , Article number 108550
  2. วาริช ศรีละออง, พนิดา บุญฤทธิ์ธงไชย, ผ่องเพ็ญ จิตอารีย์รัตน์, ณัฐชัย พงษ์ประเสริฐ, 2561, “Effect of 4-Hexylresocinol and Ascorbicacid on Enzymatic Browning Reduction and Vitamin C Content of Fresh – cut Green Apple”, การประชุมวิชาการของมหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ ครั้งที่ 56 , 30 มกราคม 2561-2 กุมภาพันธ์ 2561, มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์, จ.กรุงเทพ, ไทย, หน้า 629-631.
  3. Opio, PJitareerat, P ; Pongprasert, N ; Wongs-Aree, C  ; Suzuki, Y  ; Srilaong, V 2017 “Efficacy of hot water immersion on lime (Citrus auranifolia, Swingle cv. Paan) fruit packed with ethanol vapor in delaying chlorophyll catabolism” SCIENTIA HORTICULTURAE   Volume: 224   Pages: 258-264
  4. Javier Vera, Nutthachi Pongprasert, Varit Srilaong, Pongphen Jitareerat and Panida Boonyaritthongchai, 2560, “Color changes inhibition by effect of 1-Methylcyclopropene Microbubbles in Dragon fruit”,การประชุมวิชาการวิทยาการหลังการเก็บเกี่ยวแห่งชาติ ครั้งที่ 15, 13 กรกฎาคม 2560 – 14 กรกฏาคา 2560 , โรงแรมอวานีขอนแก่นโฮเทล แอนคอนเวนชันเซ็นเตอร์,จ.ขอนแก่น, หน้า 50 (ภาคบรรยาย)
  5. Lekkham, P., Srilaong V., Pongprasert, N., Kondo, S. Anthocyanin concentration and antioxidative activity in light-emitting diode (LED)-treated apples in a greenhouse environmental control system. Fruits, 2016, vol. 71(5), p. 269-274
  6. Kaewsuksaeng, S., Tatmala, N, Srilaong, V. and Pongprasert, N., 2015, Postharvest heat treatment dalays chlorophyll degradation and maintain quality in Thai lime (Citrus aurantifolia Swingle cv. Paan) fruit, Postharvest Biology and Technology. 100:1-7