Taweerat Vichitsoonthonkul


Academic Position : Lecturer

Tel. : (+66)2-470-7554

Email : taweerat.vic@kmutt.ac.th

Research Interests

Molecular Biology of Fungi, Plant-Microbe Interaction, Phylogenetic Analysis of Fungi

Education

PhD in Biotechnology

Recent Publications

  1. Vichitsoonthonkul, T. ; Srilaong, V. ; Wongs-Aree, C. ; Photchanachai, S. ; Muangkote, S., A 2019 “Influence of roasting on chemical profile, antioxidant and antibacterial activities of dried chili” FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY Volume: 28 , Issue: 2 , Pages: 303-310
  2. Muangkote, S., Vichitsoonthonkul, T., Srilaong, V., Wongs-Aree, C. and Photchanachai, S. (2018). Antimicrobial activities of garlic and shallot crude extract against food spoilage and human bacterial pathogens. Acta Hortic. 1213, 609-614 DOI: 10.17660/ActaHortic.2018.1213.92
  3. Singkaew, J; Miyagawa, S; Wongs-Aree, C; Vichitsoonthonkul, T ; Sokaokha, S , Photchanachai, S 2017 “Season, Fruit Maturity, and Storage Effect on the Physiological Quality of F-1 Hybrid ‘VTM580’ Tomato Seeds and Seedlings”  HORTICULTURE JOURNAL   Volume: 86 Pages: 121-131
  4. Singkaew, J; Miyagawa, S; Wongs-Aree, C; Vichitsoonthonkul, T ; Sokaokha, S , Photchanachai, S 2017 “Season, Fruit Maturity, and Storage Effect on the Physiological Quality of F-1 Hybrid ‘VTM580’ Tomato Seeds and Seedlings”  HORTICULTURE JOURNAL   Volume: 86 Pages: 121-131
  5. Sreylen Meas, แสงชัย เอกประทุมชัย,  เลขา  สไลเพชร  และทวีรัตน์  วิจิตรสุนทรกุล   2016  “สถาวะที่เหมาะสมต่อการผลิตสารปฏิชีวนะของราเอ็นโดไฟท์ Fusarium sp. สายพันธุ่ RYR-SB 6-4 ที่แยกจากต้นหนอนตายหยาด: ของผล pH เริ่มต้น และปริมาตรของอาหารเลี้ยงเชื้อ” การประชุมวิชาการและเสนอผลงานวิจัยพืชเขตร้อนและกึ่งร้อน ครั้งที่ 10 วันที่ 28 กรกฎาคม 2559 – 29 กรกฎาคม 2559 ณ โรงแรม ดิ เอมเมอรัลด์  รัชดาภิเษก กรุงเทพฯ  หน้า 12  (ภาคบรรยาย)
  6. SREYLEN MEAS, แสงชัย เอกประทุมชัย, เลขา ไสลเพชร, ทวีรัตน์ วิจิตรสุนทรกุล, 2559, “สูตรอาหารที่เหมาะสมต่อการผลิตสารปฏิชีวนะจากราเดนโดไฟท์ของต้นหนอนตายหยาก”, วารสารวิทยาศาสตร์เกษตร , ปีที่ 46, ฉบับที่ 3 (พิเศษ), กันยายน-ธันวาคม, หน้า 825-828
  7. Muangkote, S., Vichitsoonthonkul, T., Srilaong, V., Wongs-Aree, C. and Photchanachai, S. Antimicrobial activities of garlic and shallot crude extract against food spoilage and human, The 3rd Asia Pacific Symposium on Postharvest Research, Education and Extension, Ho Chi Minh City, Vietnam, 8-11 December, 2014.
  8. Muangkote, S., Vichitsoonthonkul, T., Srilaong, V., Wongs-Aree, C. and Photchanachai, S. Inhibition of Human Bacterial Pathogens from Roasted Garlic, Shallot and Dried Chili Crude Extracts. Agricultural Sci. J. 45(2) (Suppl.): 297-300, 2014.